Zonnewende sponsort Het Beterboek

Geplaatst op: 12 september 2017

Als Vrije School de Zonnewende nemen we deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Gelre ziekenhuis Zutphen.
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt.

Het_BeterBoek_Zutphen.gif

Item omroep Gelderland St. Jansfeest de IJssel

Geplaatst op: 29 juni 2015

In de serie "Een wagen vol verhalen" van Omroep Gelderland gaat Renate Schutte op zoek naar Gelderse tradities en gebruiken. Dit keer het St. Jansfeest op Vrijeschool de IJssel. De zusjes Elena en Maria worden gevolgd bij de voorbereidingen en het feest.

Bekijk het filmpje

Volkskrant - Hoe overleven we de vrijeschool?

Geplaatst op: 22 maart 2015

Pauline Bijster schreef in de Volkskrant van 7 maart 2015:

De Vrijeschool is erg in trek. Ook bij niet-antroposofisch volk. Al is het wel even wennen. Vooral voor de ouders.....

Download hier het hele artikel.

 

Populariteit vrijeschoolonderwijs stijgt

Geplaatst op: 19 februari 2015

Vrijescholen doen het goed. Het leerlingenaantal zit in de lift en vrijescholen hebben uitstekende examenresultaten. Bovendien presteren vrijescholen voor voortgezet onderwijs bovengemiddeld in het onderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. Van de dertien vrijescholen voor voortgezet onderwijs komen er maar liefst vier voor in de top tien van scholen die iets extra’s toevoegen.

> Lees het volledige persbericht op vrijescholen.nl

Recente foto's