Periodeonderwijs

De onderbouw (klas 1 t/m 6)
Nu begint het 'echte' leren: met hart en ziel. Maar ook met handen en voeten: kunstzinnig en bewegelijk. In de eerste 7 levensjaren heeft het kind zich als
vanzelf met de wereld verbonden. In de loop van de onderbouw moet deze verbinding steeds opnieuw tot leven worden gewekt. De wereld is een geheel. Op school splitsen we de werkelijkheid op in vakken. Op De Zonnewende zoeken we naar het verbindende, levende geheel van de werkelijkheid: hoe kunnen we het schoolse doorbreken en zorgen dat zelfs het oefenen van bijvoorbeeld een spellingsvaardigheid een uitdaging wordt? In de leeftijd van 6-12 jaar leeft een kind met beelden waar hij graag instapt. De leerkracht is nu de opvoeder door het woord.
De leerkracht reikt het kind de werkelijkheid beeldend aan, zodat er iets te beleven valt. Hij/zij geeft vragenstellend les of geeft spannende opdrachten. Hierdoor wordt het kind gelokt om mee te gaan op ontdekkingstocht. Het werken vanuit de wilsrichting van het kind is hier een inspirerende factor.

> Naar volledige tekst...

Recente foto's

Valckstraat 30, 7203 GC Zutphen Telefoon: 0575-516380 E-mail
maak kennis