Datum: 


Weekbericht van 1 november 2018

Agenda

5 nov Jeugdverpleegkundige aanwezig, 8.30 – 9.30 uur
5,7,12,14 nov Oudergesprekken klas 1
9 nov Sint Maarten: klassen 3 t/m 6 school tot 14.45 uur, combiklas 4/5 vrij om 12.30 uur; Klassen 1 en 2 zoals altijd op vrijdag 12.30 uur vrij.
20 nov Werkavond kleuters 22 nov Informatie-avond VO klas 6
5 dec Sinterklaas
12 dec Studiedag, kinderen vrij

Adventszingen
Tijdens drie adventsmaandagen (3, 10 en 17 december) en op de vrijdag voor kerst worden er vanaf 8.15 uur op het plein weer door een groepje ouders adventsliederen gezongen. Iedereen die wil, is uitgenodigd om mee te zingen! Mannen zijn helemaal bijzonder welkom. We gaan oefenen vanaf komende maandag (5 november) in de zaal, van 8.30 tot uiterlijk 9.15 uur.
Korine Scheers (korinescheeres@gmail.com), moeder van Josephine (klas 5), Isolde (klas 3) en Floris (klas 1)

Sint Maartensfeest
Herhaling bericht over Sint Maartensfeest 9 november:
In het kader van versobering van de jaarfeesten wordt het feest ‘s avonds alleen gevierd met de kleuterklassen, klassen 1 , 2 (ook de 2e klas van de combi) en combiklas 4 & 5. De kleuters hebben hun eigen programma. De kinderen van de klassen 1 en 2 gaan ‘s avonds kijken naar het spel in Het Bornhof. Deze wordt verzorgd door combiklas 4 & 5. De klassen 1 en 2 moeten om 18.15 uur aanwezig zijn bij de Walburgiskerk. De andere klassen vieren het Sint Maartensfeest gedurende de week.
Praktisch gezien betekent dit dat, met uitzondering van combinatieklas 4&5, er ‘s middags gewoon school is voor de klassen 3 t/m 6.

Nieuwe informatie:
Leerlingen van klas 1, 2 en 3 ‘s morgens graag het volgende mee geven:

  • Een uitgeholde maar nog niet versierde (!) pompoen of knol.
  • Een stevig handvat met bevestigingsmateriaal.
  • Gereedschap om de pompoen te versieren.
  • Een theedoek om op te werken en een plastic zak om de lampion in mee te nemen.

Lianne en Lonneke

Oma's en opa's zoeken opvolgers
Elk jaar weer voeren we de kerstspelen op. Het Driekoningenspel krijgen we niet op de planken zonder hulp van ouders. Maar... de ouders die enthousiast instapten en al jarenlang meespelen worden een dagje ouder. Ons spel zit vol mensen die inmiddels oma of opa zijn, vaak met hun kleinkinderen op onze eigen scholen. Deze senioren en senorita's zoeken opvolgers. Af en toe begroeten we een nieuwe speler, een jonge ouder. Maar jonge ouders lijken zeldzaam te zijn. Misschien zijn ze er wel en zoeken we niet goed genoeg. Misschien moeten we via Facebook werven. Maar ja, we zijn de oudjes van voor het social-media-tijdperk. We zoeken nog minstens vier nieuwe spelers. Je hoeft heus niet meteen een grote rol te doen, er zijn genoeg kleinere rolletjes.
Ed Vervloet
e.vervloet@vrijeschoolzutphen

Prachtig kleuterplein!
Wat is er geweldig hard gewerkt op de eerste zaterdag van de herfstvakantie! Maar liefst 27 ouders waren op de been om te werken aan een prachtig kleuterplein. De ochtend was zeer vakkundig georganiseerd door Nicolaas en Maaike Bessels (kleuterklas juf Monique). Zij hebben een eigen bedrijf in groenvoorziening en we mochten gebruik maken van al hun materialen. Waarvoor nogmaals dank! Er zijn tegels, aarde, stammetjes en houtsnippers gekruid en gesjouwd. Er is een stammenrondje, een steltenstartplaats, aanplant achter de Gaudibank, een nieuwe leemlaag op de bult en een idyllische groenplek voor de picknicktafel gerealiseerd. Daarnaast was het heel gezellig en hebben we gesmikkeld van heerlijke taarten.
Voor alle ouders die hebben geholpen nogmaals een heel hartelijk dank!
Voor de ouders die er niet waren; kom vooral eens kijken naar het prachtige resultaat! (graag na schooltijd)
Juffie Barbara, coördinator tuin

Klas 6 heeft een nieuw lokaal!
In de herfstvakantie hebben ouders van klas 6 het lokaal van meester Wim helemaal opgeknapt.
Tijdens de laatste ouderavond kwam het idee het lokaal aan te pakken zodat de uitstraling en geluidsindrukken rustiger worden. Het hele lokaal is geschilderd. Er zijn geluiddempende platen geïnstalleerd, nieuwe lampenkappen opgehangen en zo geschoven met kasten en tafels dat het geheel er weer frisser en ruimer uitziet.
We zijn heel blij met het resultaat!


Beste ouders/ verzorgers van de vrijeschool
Als buurtbewoners hebben wij regelmatig last van te veel auto's in de straat, chaos en wanparkeerders. Af en toe spreken wij mensen aan of plakken een boodschap achter de ruitenwissers. Meestal wordt er niet of negatief op gereageerd. Soms echter ook met begrip. Of, zo als laatst, met het planten van een nieuw struikje op het grasveldje. Aan de takken hing zelfs een briefje met "oprechte excuses". Hiervoor dank vanuit de buurt. Met vriendelijke groet, de buurtbewoners

Lezing Tibetaans arts
Uitnodiging woensdag 7 nov. a.s. 11 uur lezing van Tibetaans arts, amchi Lobsang Rabjee in de grote zaal van De Zonnewende.
Amchi Lobsang Rabjee is een hooggewaardeerde Tibetaanse arts, woont en werkt in Tibet en komt een week naar Nederland. Woensdag geeft hij voor alle ouders een lezing over de spijsvertering, over wat we zelf kunnen doen om onze spijsvertering goed te laten functioneren, waarmee we onze weerstand in de herfst kunnen vergroten en waarmee we onze moeheid, drukte, onrust en spanning kunnen verkleinen. Hij kan allerlei vragen beantwoorden en ons precies vertellen wat we zelf kunnen doen om gezond en gelukkig te blijven.
Graag nodigen we alle ouders uit in de grote zaal, met de vraag of ze als gift 10 euro willen meenemen voor Rabjee, waarmee hij weer mensen kan helpen in Amdo, Tibet.

Monique Nass (moeder van Yara klas 5)

Gezinscoach
Vanaf december 2016 ben ik, Yvonne Hendriks, als gezinscoach aanwezig op De Zonnewende.
Ik ben werkzaam als sociaal werker bij Perspectief Zutphen, in de wijk Noordveen (Weg naar Laren 59).
U kunt met diverse vragen bij mij terecht:
- Mijn kind lijkt al in de puberteit te zitten, hoe ga ik hiermee om?
- Hoe krijg ik mijn huishouden / geldzaken weer op orde?
- Ik maak me zorgen, omdat mijn kind teveel achter de PlayStation zit en weinig buiten speelt.
- Ik ben nieuw in de buurt, welke activiteiten zijn er voor mij?
- Ik heb ruzie met de buren, hoe kan ik hiermee omgaan?
- Mijn kind wordt gepest, wat kan ik hieraan doen?
Bij deze, maar ook alle andere vragen denk ik graag met u mee. Voor de ondersteuning is geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De gesprekken zijn vertrouwelijk. U kunt mij bereiken op het volgende nummer of via de mail: 06 30117782/ y.hendriks@perspectiefzutphen.nl Ook kunt u de leerkracht of de intern begeleider vragen of ik contact met u op kan nemen. Ik hoop op een fijne samenwerking!
Met vriendelijke groet, Yvonne Hendriks

GGD jeugdverpleegkundige
Aanstaande maandag 5 november is Suzanne Drieënhuizen, jeugdverpleegkundige van de GGD, van 8.30 tot 9.30 uur bij ons op school aanwezig.
U kunt met uw kind bij haar terecht voor meten en/of wegen als u twijfels hebt over de groei van uw kind, als u vragen heeft over de gezondheid van uw kind, als u twijfels heeft over gehoor, de ogen enz.
U kunt bij haar terecht in de IB-ruimte op de bovenste etage in de school.
Nicole Verhage, intern begeleider

Recente foto's