Datum: 


Weekbericht van 14 maart 2005

Bericht uit de tuin
Komende zaterdag werken we van 9.30 uur tot 12.00 uur in de tuin. Na de afgelopen weken van sneeuw en kou komt het voorjaar er echt aan en dat kun je in de tuin goed zien. Op veel plaatsen bloeien de krokussen. Vorige week vrijdag heeft de zesde klas, onder begeleiding van onder meer medewerkers van het IVN, wilgen geknot. Met dit wilgenhout gaan we zaterdag aan de slag. We willen de vlechtheg rond het grasveld verder optrekken. Dit doen we door niet alleen losse takken horizontaal te vlechten maar ook takken in de grond te steken en die vervolgens naar de zijkant te leiden. We hopen dat deze takken gaan wortelen en weer uitlopen zodat we de heg een stevig ‘levend’ frame kunnen geven. Daarnaast willen we bij de kleuters met wilgentakken bijvoorbeeld een speelhut bouwen. Komt allen en neem gerust je kinderen mee. Als je niet kunt komen dan graag even afmelden bij Heleen (06-51705285) 

Oude klassenfoto’s
Ik kijk niet gauw ergens van op, maar dit is werkelijk geweldig: een website met een enorme hoeveelheid schoolfoto's waar je zo in kan zoeken! Uit bijna alle landen zijn foto’s verzameld. Even onderop de pagina Europa/Nederland aanklikken, de naam van de school aanklikken, naam invullen, en het jaar dat je op de school zat. De website is: http://www.worldschoolphotographs.com
De Weekberichtbeheerder 

De derde kleuterklas.
Vorige week maandag is besloten op korte termijn niet de derde kleuterklas te starten.
De aanmeldingen van de afgelopen weken betreffen vooral de maand augustus. Voor de maanden februari t/m juni zijn er te weinig aanmeldingen om deze kostbare operatie uit te voeren.
We richten ons nu op de start van de derde kleuterklas na de zomervakantie. Nader bericht volgt in de komende weken.
Anne Machiel

Veiligheid deel 2.
Ook uit de buurt komen meerdere berichten over onveilige situaties rond de school.
Met name het plaatsen van veel fietsen op het fietspad tijdens halen en brengen wordt genoemd. Wij zoeken op dit moment naar oplossingen in overleg met de gemeente. Daarin nemen we het hondenuitlaatgebied mee en het gebrek aan voetpad en parkeerruimte.
Dat laat echter onverlet dat we de onveilige situatie per onmiddellijk willen beëindigen. Er is plaats op het schoolplein de fietsen in de rekken te zetten. Hier en daar zal het dringen worden, maar dat heeft de voorkeur boven het volzetten van het fietspad. Daarnaast is het mogelijk fietsen tegen het hek van de ijsbaan en de school te zetten; hinkstap sprong over de drollen; het is even niet anders. Graag jullie aller medewerking
.Anne Machiel

Gevonden
Op zaterdag 5 maart is een leren schooltas gevonden in de buurt van onze school. Een tas zonder naam, adres of tel.nr. Inlichtingen bij Hans of Roos, de ouders van Geerten, klas 1.
Tel. 543770 of 06 11 485 234

Recente foto's